TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

10.12.2012 4438

     

Okulumuz,Ankara İli,Keçiören  İlçesi,Aşağıeğlence Mahallesi,Doğançay Sokak No:3 adresinde,Gülhane Askeri Tıp  Akademisi Hastanesi karşısında    bulunmaktadır.
                  Nuhun  Ankara makarnaları sahiplerinden Ahmet ESKİYAPAN bir ilkokul yaptırmak   üzere Ankara Valiliğine baş vurması  üzerine,valiliğimiz,yukarıda belirttiğimiz okul adresimize okul yaptırabileceği  cevabını verir.Bu sırada Ahmet ESKİYAPAN ın 17 yaşındaki oğlu Yalçın  ESKİYAPAN  Mide kanseri tedavisi  görmektedir.Tedavisinin kalan kısmı için İngiltere ye gönderilir.Ahmet  ESKİYAPAN  görevli mühendislerine okulun  plan ve krokilerini çizdirir,Okulun yapılacağı   şimdiki  arsamız eski haliyle  tamamen dere görünümlü ve yarı bataklık şeklinde olduğundan bu alanın  hafriyatla doldurulmasını sağlar ve inşaatin başlatılmasını ister.Temel atma  çalışmaları sürdürülürken İngiltere de tedavisi devam eden oğlu Yalçın  ESKİYAPAN ın vefat haberi  gelir.Bunun  üzerine temel atma töreni ertelenir.Daha sonra temel ve zemin kat inşaatının  sürdüğü bir zamanda  Sayın Ahmet ESKİYAPAN  da vefat eder.Vefatından önce okulun her şeyiyle tamamlanmasını ve okula ölen  oğlu Yalçın EKKİYAPAN ın adının verilmesini vasiyet eder.
                  16 Mart 1976  yılında 12 derslik atölye,konferans salon ve idari birimlerden oluşan şimdiki  A-BLOK binamız zamanın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ali Naili ERDEM in  de katıldığı tören ile YALÇIN ESKİYAPAN  İLKOKULU olarak eğitim öğretime açılır.
                  1977-1978  eğitim öğretim yılında bünyesine ortaokul da dahil edilir.
    1985 yılında şimdiki B-BLOK  binamız yapılır ve İlkokul  olarak  hizmete açılır. A-Blok binamız ise  ayrı  müdürlük olarak ORTAOKUL olarak  hizmetine  devam eder.
                  1991-1992  eğitim öğretim yılında iki okul birleştirilerek YALÇIN ESKİYAPAN İLKÖĞRETİM  OKULU olarak eğitim öğretime devam edilir.
                  1996  yılında SPOR SALONUMUZ hizmete açılır.
                  05.06.2012  tarih ve 8960 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzün  Okul Planlamaları konulu yazıları   doğrultusunda  Yalçın Eskiyapan  İlkokulu Bünyesinde Ortaokul olarak 4+4+4   yeni eğitim sistemi içerisinde yerini almıştır.
    Okul bahçemiz ihata 8760  metrekare olup, kenarları ihata duvarı ve yetişkin gösterişli bakımlı  ağaçlarımızla çevrilidir.A-Blok binamız 16 derslik 645 metrekare,B-Blok binamız  20 derslik ve 650 metrekare,Spor Salonumuz,460 metrekare kullanım alanına  sahiptir.

       Okulumuz 2014 yılı dönem bitiminde ilkokul ve orta okul olarak ayrılmıştır. A Blok ilkokul, B Blok orta okul olarak dönüşerek eğitim- öğretime devam etmektedir.
                  Çevresine  örnek,her yönüyle kendisini ispat etmiş,tercih edilen,disiplinli,başarıya  odaklanmış düzenli bir okul olarak,kaliteli güven veren öğretmen  kadrosuyla,öğrenmeye açık,öğrenmeyi ihtiyaç olarak gören öğrencileri ile,Türk  Milli Eğitimine  hizmet etme  çalışmalarıyla dün olduğu gibi,bu gün ve   gelecekte de  daima  ileriye hedef büyüten düşünceler taşıyarak  devam edecektir.
                  Okul  ailemizin tüm paydaşlarının mutluluğu ve başarılı olmaları ANA HEDEFİMİZDİR.